Vacature projectmedewerker circulaire economie

Projectmedewerker circulaire economie (medior; 0,8 fte) 

Beoogde startdatum: december 2021

 

Wil je meewerken aan echte fundamentele oplossingen voor een wereld met een veel lager grondstoffengebruik? En lijkt het je wat om te werken in een klein team van optimistische wereldveranderaars? 

 

Dan hebben we goed nieuws voor je! We zijn op zoek naar een nieuwe collega die meewerkt aan projecten rond herbruikbare verpakkingen, statiegeld en circulaire economie in bredere zin. Je werkt mee aan lopende projecten die worden geleid door onze collega’s. Mission Reuse is zo’n project dat gebaseerd is op wetenschappelijke transitietheorie, dat groeiende is en waarbij we versterking nodig hebben. Daarnaast ben je ook flexibel inzetbaar wanneer een ander project of campagne even behoefte heeft aan extra inzet van medewerkers. 

 

We zoeken iemand die de nodige kennis heeft van circulaire economie en/of andere relevante milieuthema’s. Je vindt het fijn om gestructureerd en autonoom te werken in een voornamelijk ondersteunende rol. Maar wanneer dat nodig is kun je de uitdaging aan om complexe taken zelfstandig en op hoog niveau aan te pakken. 

 

Jouw competenties en motivatie om te werken aan projecten voor een beter milieu zijn voor ons verder belangrijker dan je achtergrond. 

Organisatie

Recycling Netwerk Benelux is een kleine en ambitieuze NGO. Met ons hechte team willen we de wereld duurzamer maken. We zitten vlakbij het centrum van Utrecht maar ons werkveld beslaat Nederland, België en Europa. We zijn een gedreven en ruimdenkende organisatie waarin op basis van vertrouwen wordt gewerkt.

Missie

Recycling Netwerk maakt zich hard voor systeemveranderingen die leiden tot een sterke reductie van het verbruik van grondstoffen en die helpen de negatieve (milieu)impact ervan te minimaliseren. We richten ons uitdrukkelijk op systeemveranderingen rond productie, consumptie en afvalmanagement. 

 

Het gaat ons om impact. Alles wat wij doen staat in het teken van het realiseren van concrete veranderingen. Daartoe werken we aan het verkrijgen van correcte feiten en cijfers, nemen we deel aan het publieke debat en overleg, voeren we campagne, wijzen we bedrijven op hun verantwoordelijkheid en zetten we politici en overheden aan om ambitieuzer milieubeleid te formuleren. We hebben daarbij altijd een sterke focus gehad op verpakkingen en verpakkingssystemen, maar we werken ook aan andere thema’s zoals tapijten, kunstgras en rubbergranulaat.

Profiel

– Aantoonbare relevante werkervaring van minimaal 3 jaar; 

– kennis van circulaire economie en/of andere relevante milieuthema’s;

– hoog werk- en denkniveau;

– slim en praktisch ingesteld;

– bereid en in staat zowel ondersteunend als zelfstandig te werken;

– je spreekt vloeiend Engels;

– je bent gedreven, creatief, hebt humor, bent een teamspeler en je hebt hart voor het milieu.

Taken

– Je belangrijkste taak betreft de ondersteuning van ons werk aan het project Mission Reuse dat Recycling Netwerk samen met Natuur & Milieu en Enviu heeft opgezet om een transitie richting herbruikbare verpakkingen in Nederland te stimuleren. Het kan daarbij gaan om het doen van onderzoek of het schrijven van artikelen, maar bijvoorbeeld ook om het beheren en uitbouwen van netwerken en het opzetten van pilots;

– je bent verder flexibel inzetbaar voor andere taken, afhankelijk van je eigen vaardigheden en het werk dat er ligt. Daar zit een zekere mate van onvoorspelbaarheid in. Van tijd tot tijd kan het nodig zijn om bij te springen bij campagnewerk. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om het monitoren van beleid op verschillende niveaus en eventueel het  becommentariëren van dat beleid. 

Aanbod

* Contract van 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging;

* marktconform salaris ten opzichte van andere milieuorganisaties;

* glijdende werkuren, mogelijkheid om vanuit thuis te werken;

* vergoeding reiskosten met openbaar vervoer en fiets;

* telefoonabonnement vanuit werk;

* 25 verlofdagen bij voltijdse tewerkstelling.

Praktisch

Stuur je motivatiebrief (in het Nederlands) en CV uiterlijk 21 november naar Rob Buurman op rob.buurman@recyclingnetwerk.org. Voor vragen kan je contact opnemen met Rob Buurman op 06-16401040 of Robbert van Duin op 06-40504020.

%d bloggers liken dit: