Vacature operationeel/financieel manager

Operationeel/financieel manager (0,8 fte)

Beoogde startdatum: december 2021

In het kader van de verdere uitbreiding en professionalisering van Recycling Netwerk Benelux zoeken we een operationeel/financieel manager die de interne organisatie stroomlijnt, voorbereidt op de uitvoering van onze toekomstplannen en ons optimaal laat functioneren. Je zal werken in een klein team (8-10 mensen) van wereldverbeteraars die milieuprojecten opzetten en campagnes uitvoeren die regelmatig in de media komen en grote impact hebben in Nederland, België en Europa.

In je rol als operationeel/financieel manager ben je direct verantwoordelijk voor het operationeel en financieel beheer van de organisatie. Je helpt projectmedewerkers met de financiële planning voor de verschillende projecten. En samen met de directeur stel je de begroting en jaarverslagen op en informeer je het Bestuur. Naast het financiële aspect van de functie, ben je ook mede verantwoordelijkheid voor processen die gericht zijn op het verbeteren en managen van de organisatie zelf. Denk aan het opstellen van een beleidsplan, een intern protocol, of het beheer van informatiesystemen. Buiten de lopende werkzaamheden, zal je in het begin ook het traject coördineren dat moet leiden tot het behalen van een CBF-keurmerk.

We zijn op zoek naar iemand die gestructureerd en autonoom kan werken, goed is in het organiseren van processen en het meekrijgen van collega’s. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in financieel of operationeel beheer.

Jouw competenties en motivatie om te werken aan campagnes voor een beter milieu zijn voor ons belangrijker dan je achtergrond.

Organisatie

Recycling Netwerk Benelux is een kleine en ambitieuze NGO. Met ons hechte team willen we de wereld duurzamer maken. We zitten vlakbij het centrum van Utrecht maar ons werkveld beslaat Nederland, België en Europa. We zijn een gedreven en ruimdenkende organisatie waarin op basis van vertrouwen wordt gewerkt.

Missie

Recycling Netwerk maakt zich hard voor systeemveranderingen die leiden tot een sterke reductie van het verbruik van grondstoffen en die helpen de negatieve (milieu)impact ervan te minimaliseren. We richten ons uitdrukkelijk op systeemveranderingen rond productie, consumptie en afvalmanagement.

Het gaat ons om impact. Alles wat wij doen staat in het teken van het realiseren van concrete veranderingen. Daartoe werken we aan het verkrijgen van correcte feiten en cijfers, nemen we deel aan het publieke debat en overleg, voeren we campagne, wijzen we bedrijven op hun verantwoordelijkheid en zetten we politici en overheden aan om ambitieuzer milieubeleid te formuleren. We hebben daarbij altijd een sterke focus gehad op verpakkingen en verpakkingssystemen, maar we werken ook aan andere thema’s zoals tapijten, kunstgras en rubbergranulaat.

Profiel

  • Aantoonbare werkervaring (+5 jaar) met operationeel en/of financieel beheer bij een organisatie;
  • hoog werk- en denkniveau;
  • werkt gestructureerd, houdt overzicht;
  • je werkt niet op een eiland, maar je bent juist graag betrokken bij de organisatie en de projecten die collega’s uitvoeren;
  •  je bent gedreven, creatief, hebt humor, bent een teamspeler en je hebt hart voor het milieu.

Taken

  • Je draagt zorg  voor de adequate opzet, de uitvoering en het beheer van de administratie van projecten en campagnes. Centraal staat daarbij de ondersteuning van medewerkers en directie op het gebied van timemanagement, financiële aspecten en voortgangsbewaking;
  • vanuit jouw expertise en werkgebied werk je ook samen met project- en campagneleiders aan het ontwikkelen en uitwerken van de opzet van nieuwe projecten, de acquisitie en de verantwoording van aanpak en resultaten;
  • waar nodig en mogelijk werk je korte tijd mee aan campagnes en projecten die -in spitstijd- behoefte hebben aan extra inzet van medewerkers;
  • al met al zorg je voor een zo efficiënt mogelijk werkende organisatie, zonder te vergeten dat het gaat om -idealistische- mensen en om onze feitelijke resultaten.

Aanbod

* Contract van 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging;

* marktconform salaris ten opzichte van andere milieuorganisaties;

* glijdende werkuren, mogelijkheid om vanuit thuis te werken;

* vergoeding reiskosten met openbaar vervoer en fiets;

* telefoonabonnement vanuit werk;

* 25 verlofdagen bij voltijdse tewerkstelling.

Praktisch

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 21 november naar Rob Buurman op rob.buurman@recyclingnetwerk.org. Voor vragen kan je contact opnemen met Rob Buurman op 06-16401040 of Robbert van Duin op 06-40504020.

%d bloggers liken dit: