Deliveround

Als gevolg van de COVID-19 pandemie zijn restaurants al enige tijd afhankelijk van bezorging en take-away. Deze maaltijden worden nu nog geleverd in wegwerpverpakkingen, maar hopelijk niet meer voor lang!

Het afgelopen jaar deed Recycling Netwerk Benelux, in samenwerking met Deliveroo en Stad Hasselt, een experiment om maaltijden in herbruikbare verpakkingen te laten bezorgen. Het project bevindt zich momenteel in de afrondende fase en de resultaten worden in de loop van 2021 gepubliceerd.

Aan alle Vlaamse consumenten: zou jij je bestelde maaltijd in een herbruikbare verpakking willen ontvangen?

Aan het experiment in Hasselt konden maar een beperkt aantal consumenten deelnemen. Maar hoe denken inwoners van Vlaanderen over herbruikbare bakjes wanneer ze eten gaan afhalen of laten bezorgen?

Om hierachter te komen, nodigen we alle inwoners van Vlaanderen uit om een korte vragenlijst (7-10 minuten) in te vullen. Ook als je niet vaak eten bestelt, is jouw mening van onschatbare waarde voor ons!

Je hebt tot 10 februari om de vragenlijst in te vullen. Als dank voor je tijd en het delen van je mening, maak je kans om één van de 10 dinercheques à €25 euro te winnen.

Aan alle Vlaamse restaurants: zou jij je maaltijden in een herbruikbare verpakking aan de klant willen leveren?

Aan het experiment konden maar een beperkt aantal restaurants deelnemen. Maar hoe denkt het gemiddelde Vlaamse restaurant over het verpakken van hun take away en delivery maaltijden in herbruikbare bakjes?

Om inzicht te krijgen in hoe herbruikbare maaltijdbakjes geïntegreerd kunnen worden in de workflow van restaurants, nodigen we alle eigenaren en managers van restaurants in Vlaanderen uit om deze korte vragenlijst (10-15 minuten) in te vullen.

Deze enquête kan door restaurants worden ingevuld tot 8 februari.

Lees meer over het pilootproject:

Eerste experiment om lekker eten thuis te brengen in herbruikbare verpakkingen

Test in Hasselt: krijg je eten thuisbezorgd in een herbruikbare verpakking