Erger jij je ook zo aan lege blikjes en plastic flesjes in het milieu?

Kom in actie en stuur ze #BackToSender!


De drankenproducenten brengen steeds meer drankjes op de markt in wegwerpverpakkingen. Ruim 1 miljoen flessen per minuut wereldwijd. Daarvan belanden er miljarden in het zwerfafval. Hier valt simpelweg niet tegenop te ruimen. Terwijl wij met de troep blijven zitten, telt de drankenindustrie haar winst. Door lege blikjes en plastic flesjes terug te sturen naar drankenproducenten, wijzen we hen op hun aandeel in het groeiende zwerfafvalprobleem. Roep ook de drankenindustrie op tot meer verantwoordelijkheid – Doe mee met #BackToSender!

Doe mee! Volg deze 3 stappen:

 

STAP 1: RAAP OP

Zwerfafval ligt helaas voor het oprapen – en dit is precies wat wij gaan doen. Doe met ons mee: raap zelf een blikje of plastic flesje op of sluit aan bij een inzamelactie.

STAP 2: MAAK EEN FOTO

Maak een foto van het lege plastic flesje of blikje, bijvoorbeeld waar je het gevonden hebt, of maak een selfie met de verpakking.

STAP 3: STUUR HET OP

Deel jouw foto of selfie via social media met een persoonlijke boodschap en de hashtag #BackToSender. Creëer zelf een Tweet of kies één van de onderstaande voorbeelden. Vergeet niet je foto toe te voegen!

Je kan de verpakking ook per post terugsturen naar de producent, eventueel met deze brief (pdf). Denk eraan om een foto van je postpakketje te maken en online te delen met #BackToSender, zodat ook jouw verzending op de radar komt te staan! 

   Hier vind je alle postadressen en gratis antwoordnummers van fabrikanten

 

Je kan dit statiegeldbonnetje (download) erbij fotograferen.
 

 

#BackToSender in de media

 

#BackToSender op Twitter

[fts_twitter twitter_name=@Back_to_Sender tweets_count=6 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=@Back_to_Sender]

 

#BackToSender op Facebook

[fts_facebook type=page id=127313774566945 posts=6 description=yes posts_displayed=page_only]