Vacature: Projectmanager herbruikbare verpakkingen (half jaar, 0,8-1,0 fte)

Startdatum: mei 2021 | We zoeken een nieuwe collega om voor een halfjaar te werken aan een project over herbruikbare verpakkingen.

31 maart 2021 Recycling Netwerk

Startdatum: mei 2021 | We zoeken een nieuwe collega om voor een halfjaar te werken aan een project over herbruikbare verpakkingen. Samen met Enviu en Natuur & Milieu hebben we Mission Reuse opgezet. Jij bent degene die namens Recycling Netwerk, Mission Reuse verder uitbouwt en succesvol maakt. We zoeken daarvoor een ervaren projectmanager die bij voorkeur al kennis heeft over (herbruikbare) verpakkingen en het verduurzamen van productsystemen. Jouw competenties en motivatie om te  werken aan een beter milieu zijn voor ons belangrijker dan je achtergrond.

 

Organisatie

Recycling Netwerk Benelux is een kleine en ambitieuze NGO. Met ons hechte team willen we de wereld duurzamer maken. Ons kantoor zit vlakbij het centrum van Utrecht maar ons werkveld beslaat Nederland, België en Europa. We zijn een gedreven en ruimdenkende organisatie waarin op basis van vertrouwen wordt gewerkt.

 

Missie

Recycling Netwerk maakt zich hard voor systemen die leiden tot een sterke reductie van het verbruik van grondstoffen en die helpen de negatieve (milieu)impact ervan te minimaliseren. We richten ons uitdrukkelijk op systeemveranderingen rond productie, consumptie en afvalmanagement.

 

Het gaat ons om impact. Alles wat wij doen staat in het teken van concrete veranderingen. Daartoe beïnvloeden we het publieke debat met feiten en cijfers, voeren we campagne, wijzen we bedrijven op hun verantwoordelijkheid en zetten we politici en overheden aan om ambitieuzer beleid te formuleren. We hebben daarbij altijd een sterke focus gehad op verpakkingen en verpakkingssystemen, maar we werken ook aan andere thema’s zoals tapijten, kunstgras en rubbergranulaat.

 

Profiel

universitair werk- en denkniveau;

– minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager en ervaring met stakeholder management;

– inhoudelijke kennis over verpakkingen, hergebruik, duurzame transities;

– zeer zelfstandig, gestructureerd, initiatiefnemend (een doener), bewaart goed overzicht;

– je bent gedreven, creatief, hebt humor, bent een teamspeler en je hebt hart voor het milieu.

 

Taken

Je initieert, coördineert en geeft uitvoering aan Recycling Netwerk haar activiteiten rondom het thema hergebruik van producten en verpakkingen. Deze vinden voor een groot deel plaats binnen het Mission Reuse programma, waar Recycling Netwerk in de lead is voor de werkpakketten beleid en kennisontwikkeling. Concreet betekent dit onder meer dat je:

–  werkt aan processen om beleidsverandering in het voordeel van hergebruik te realiseren;

– op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in het veld, kennislacunes detecteert en kennisontwikkeling coördineert;

– samen met collega’s het Mission Reuse-programma versterkt;

– inhoudelijke artikelen en opiniestukken schrijft;

– contacten legt en onderhoudt met relevante stakeholders;

– co-lead bent van een Europese Task Force met NGO’s om hergebruik te stimuleren;

–  en verder doe je van alles wat nodig is om samen het verschil te maken.

 

Aanbod

* contract van 6-7 maanden ter vervanging van een collega die met verlof gaat, startdatum uiterlijk 17 mei 2021;

* 32 – 40 uur

* marktconform salaris ten opzichte van andere milieuorganisaties;

* glijdende werkuren, mogelijkheid om vanuit thuis te werken;

* vergoeding reiskosten met openbaar vervoer en fiets;

* 25 verlofdagen bij voltijdse tewerkstelling.

 

Praktisch

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 11 april naar Rob Buurman rob.buurman@recyclingnetwerk.org. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Inge Luyten inge.luyten@recyclingnetwerk.org.