Uitnodiging: het beleid voor verpakkingsafval na 40 jaar Ladder van Lansink

Uitnodiging: het beleid voor verpakkingsafval na 40 jaar Ladder van Lansink

Robbert van Duin licht toe hoe marketing verpakkingen extra zwaar maakt. En Ad Lansink reflecteert over zijn Ladder van Lansink die 40 jaar bestaat. Op 13 november in Nieuwspoort in Den Haag.

23 oktober 2019 Rob Buurman

Hoe pakken we ons afval aan op de meest doelmatige manier? In 1979 bedacht toenmalig Tweede Kamerlid Ad Lansink een ordening van het afvalbeheer: een afvalhiërarchie die bekend werd als “de Ladder van Lansink”. Die onderscheidt vijf vormen voor omgaan met afval: preventie, hergebruik, sorteren/recycling, verbranding en storten.

De Ladder van Lansink werd wereldwijd een standaard voor omgaan met afval tot op vandaag, 40 jaar later. Samen met de bedenker Ad Lansink maken we op 13 november in Nieuwspoort in Den Haag de balans op: hoe staat het vandaag met de preventie van verpakkingsafval in Nederland?

Graag nodigen wij u uit voor dit evenement. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden is vereist op https://tinyurl.com/LaddervanLansink

 

Programma

10:00 – 10:30 Nieuwe concrete onderzoeksresultaten over hoe marketing van verpakkingen de preventie van verpakkingsafval verhindert, door Robbert van Duin, voorzitter van Recycling Netwerk

 

 

 

10:30 – 11:00 Het belang van innovatie en stimulerend beleid in de transitie naar hergebruik van verpakkingen, door Sanderine van Odijk van Enviu

 

 

 

11:00 – 11:30 We maken in een interview met Ad Lansink de balans op. Hoe staat het vandaag met de aanpak van verpakkingsafval in Nederland?

 

 

 

11:30 – 12:30 Een netwerkmoment met stakeholders in het afvalbeleid, onder het genot van een stuk Ladder van Lansink-taart.

 

 

 

 

 

Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij door te reserveren op https://tinyurl.com/LaddervanLansink

woensdag 13 november 09:30 – 12:30

Nieuwspoort, de Provinciezaal, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag