Zwerfafvalrapers dagen Red Bull uit

Zwerfafvalrapers dagen Red Bull uit

Milieuorganisatie Recycling Netwerk roept mensen op om de Red Bull-blikjes die ze in het zwerfafval vinden tijdens de World Cleanup Day op zaterdag 21 september te fotograferen, en te posten op sociale media.

17 september 2019 Suze Govers

“Met de hashtag #RedBullChallenge wijzen we Red Bull op hun grote aandeel in het zwerfafval. We roepen iedereen op om elk gevonden Red Bull-blikje te fotograferen en op sociale media te posten met de tag #RedBullChallenge. Zo dagen we Red Bull uit om zich als voorstander van statiegeld uit te spreken”, zegt milieuorganisatie Recycling Netwerk.

De blikjes van Red Bull staan erom bekend veel in het zwerfafval te belanden. Onderzoeken, bijvoorbeeld van zwerfafvalraper Dirk Groot (De Zwerfinator), leren dat Red Bull doorgaans bovenaan de lijstjes van vervuilende drankmerken staat.

Red Bull heeft zich nog niet uitgesproken als voorstander van statiegeld op blikjes. En dat terwijl statiegeld in Duitsland, Scandinavië en meer dan 35 andere landen bewijst dat het de blikjes uit de berm houdt.