Voorzitter Recycling Netwerk in Top 100 groenste denkers en doeners

Voorzitter Recycling Netwerk in Top 100 groenste denkers en doeners

Dagblad Trouw geeft Recycling Netwerk-voorzitter Robbert van Duin een mooie plek in de Trouw Duurzame 100, de lijst met de meest invloedrijke en inspirerende groene denkers en doeners in Nederland.

8 oktober 2018 Rob Buurman

“Robbert van Duin is de nachtmerrie van de plasticindustrie en het verpakkende bedrijfsleven”, schrijft Trouw: “Van Duin is al heel lang bezig (…) Dat hij nu als nieuwkomer in de lijst staat, komt door zijn niet aflatende bemoeienis met de statiegelddiscussie”.

Voor het eerst staat Robbert van Duin (1951) in de Duurzame 100. “Toch leuk op je 67ste”, bekent hij in een interview met Trouw-journalist Joop Bouma. Van Duin is de oprichter van de milieuorganisatie Recycling Netwerk Nederland, recentelijk uitgebreid tot Recycling Netwerk Benelux, want de afvalproblemen zijn in de buurlanden niet minder nijpend dan in Nederland.

“Hij is de nachtmerrie van de plasticindustrie en het verpakkende bedrijfsleven”, schrijft Trouw. “Zijn organisatie weet met een slimme aanpak heikele thema’s op de publieke en politieke agenda te krijgen – en altijd precies op de momenten dat de kwesties in Den Haag of in Brussel spelen. Of het nu gaat om uitbreiding van statiegeld of om verontreinigende, versnipperde ­autobanden op sportvelden, Van Duins Recycling Netwerk bepaalt de discussie”.

Lees ook: Trouw, Optimist Robbert van Duin is de nachtmerrie van de plasticindustrie