Vraagtekens bij inzameling plastic

30 december 2009 Rob Buurman

Naast papier, glas en groen wordt vanaf 1 januari ook plastic apart ingezameld. Het bedrijfsleven jubelt, maar de milieubeweging zet vraagtekens bij het geclaimde succes. GPD-artikel door Dylan de Gruijl, 30 december 2009. Onder meer verschenen bij BN/De Stem.


Plastic verpakkingen worden vanaf volgend jaar in heel Nederland gescheiden ingezameld. Van folie om vleeswaren tot grote plastic tassen, iedereen wordt geacht ze in een aparte zak of container te gooien. Kunststof wacht niet langer een enkeltje verbrandingsoven, maar wordt milieuvriendelijk gerecycled tot nieuwe verpakkingen, bloempotten, tennisballen, dvd-hoesjes of iets dergelijks. Eind 2012 moet het bedrijfsleven ervoor zorgen dat 42 procent van alle plastic verpakkingen wordt gerecycled.
Lees verder op de website van BN/De Stem