EERSTE VERKIEZINGSDEBAT ROTTERDAM IN TEKEN VAN NATUUR EN MILIEU

25 november 2009 Rob Buurman

In Rotterdam vindt op 1 december het eerste verkiezingsdebat plaats, alvast voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Het Groentrekkerdebat staat in het teken van natuur en milieu. Het Recycling Netwerk zal in de persoon van voorzitter Robbert van Duin een stelling neerleggen over het lokale afvalbeleid.


Het debat is onderdeel van de Groene Conferentie in de havenstad, georganiseerd door het Rotterdams Milieucentrum (RMC). Centraal op de dag en in het debat staan tien aanbevelingen die het RMC doet over klimaat, afval, duurzaamheid, de zogeheten ‘Grijze tien voor 2010’. Het Rotterdamse Parkenoverleg heeft de ‘Groene tien voor 2010’afgegeven, aanbevelingen om het groen in de stad te waarborgen en te bevorderen.
Een van de aanbevelingen van het RMC is om het gebruik van steeds meer en kleinere kunststof verpakkingen en plastic wegwerpartikelen terug te dringen. Bijvoorbeeld door via een gemeentelijke verordening de niet-afbreekbare plastic zakjes te verbieden. En door de invoering van statiegeld op alle plastic flessen.
Andere stellingen op de dag worden door Bureau Stadsnatuur, stichting Ark Nature en de stichting Landschapsonderhoud Rotterdam gedaan. Stichting De Noordzee zal de discussie aangaan over een duurzame haven.
Klik hier voor meer informaties: