AFVALCONFERENTIE IN TEKEN VAN KREDIETCRISIS EN KOPENHAGEN

5 oktober 2009 Rob Buurman

Voorzitter Robbert van Duin van het Recycling Netwerk spreekt komende woensdag 7 oktober op de vijfde editie van de Afvalconferentie. Thema van zijn lezing is de discussie ‘Afvalverbranding met energieterugwinning, storten en recycling: collega’s of concurrenten?’ De conferentie staat verder in het teken van de kredietcrisis en de gevolgen hiervan op de afvalmarkt. Minister Cramer gaat in op de rol van de afvalsector bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen uit het Kyoto-protocol en de opvolger ervan, waarover in december in Kopenhagen wordt gesproken.


Ook de afvalmarkt ontkomt niet aan de kredietcrisis. Op woensdag 7 oktober 2009 zal tijdens de vijfde editie van de Afvalconferentie in het World Forum, Den Haag van 12.30 (inlooplunch) tot 20.30 uur uitgebreid worden ingegaan op de gevolgen hiervan voor de afvalmarkt. Ook zullen de actuele ontwikkelingen op gebied van het klimaatbeleid, duurzaam ondernemen en de rol van de producenten in het afvalketenbeleid aan bod komen.
Het avondprogramma wordt zoals gebruikelijk ingevuld door de minister van milieu. Jacqueline Cramer gaat in op de rol van verschillende partijen in Nederland in het bereiken van het Kyoto-protocol en de . Extra aandacht zal worden besteed aan wat de bijdrage van de afvalsector hierin kan/moet zijn.
Voor meer informatie en het programma:
*www.afvalconferentie.nl
*De lezing van Robbert van Duin