De meeste Nederlanders zamelen hun plastic niet in

28 september 2009 Rob Buurman

Recycling Netwerk berekende dat hooguit 30 procent van de huishoudens hun plastic gescheiden inzamelt. In lang niet alle gemeentes staan bijvoorbeeld bakken waarin het plastic kan worden weggegooid.

Nedvang, de stichting van verpakkingsproducenten, liet weten dat momenteel ongeveer 170 gemeenten dit soort voorzieningen heeft. Eerder dit jaar begon deze stichting de campagne Plastic Heroes. De oranje mannetjes moeten mensen ervan bewust maken dat ze plastic afval apart houden. De overheid wil dat twee vijfde van het plastic opnieuw wordt gebruikt.

Voorzitter van het Recycling Netwerk Robbert van Duin was donderdagavond 3 december te zien in het NOS Journaal in een item over de plastic afvalinzameling van Plastic Heroes. Het Recycling Netwerk maakt zich zorgen om het boemerangeffect van de gescheiden kunststofinzameling. Als blijkt dat milieuwinst erg laag blijft zal dat ook effect hebben op de inzameling van glas en papier en karton door de Nederlander.

ANP-artikel in onder meer De Telegraaf
Bekijk het item op NOS Journaal. Het begint na 3.23 minuten
Artikel in BN de Stem