RECYCLING NETWERK STUURT BRANDBRIEF NAAR MINISTERS

11 september 2009 Rob Buurman

Het Recycling Netwerk heeft samen met de recyclingsector een brandbrief gestuurd naar de ministers Maria van der Hoeven (EZ) en Jaqueline Cramer (VROM). De dreigende overcapaciteit aan afvalverbrandingsovens is een regelrechte bedreiging voor bedrijven die zich bezighouden met afval inzamelen en recyclen. Bovendien komen de milieudoelstellingen in gevaar omdat de prijzen voor afval verbranden drastisch zijn gekelderd.


Met de brandbrief trekken de samenwerkende organisaties van recyclingbedrijven en de milieubeweging in de vorm van het Recycling Netwerk aan de noodrem. De aanzuigende werking van de afvalovens vormt een ernstig gevaar voor het behalen van klimaat- en milieudoelstellingen en voor de werkgelegenheid in een maatschappelijk en economisch belangrijke sector.
“Voorkomen moet worden dat na de windenergie sector een tweede milieusector uit Nederland verdwijnt, zonder dat de Nederlandse overheid zich inspant om die sector voor de Nederlandse economie te behouden.” zo eindigt de brandbrief.
Lees de volledige brandbrief die naar de ministers is gegaan.
Nieuwsbericht De Pers