RECYCLING DRAAIT DOOR

26 augustus 2009 Rob Buurman

Vanaf 1 januari moeten Nederlandse gemeenten kunststof verpakkingsafval gescheiden in te zamelen. Maar in hoeverre mogen ze daar zelf invulling aan geven? Welke keuzevrijheden zijn er? Hoe gaat het in de buurlanden? Vragen die aan bod komen bij het congres ‘De recycling draait door?!’, dat de coöperatie VAOP op 30 september en 1 oktober organiseert. Voorzitter Robbert van Duin van het Recycling Netwerk zal in discussie gaan met Nedvang-directeur Jan Storm.


Met een heus “Recycling Gala 2009” trapt het congres af in het Scheveningse Kurhaus. Tijdens dit gala zal onder andere de Recycling Award 2009 worden uitgereikt aan de Nederlandse gemeente die het afgelopen jaar de grootste inzet heeft getoond om haar huishoudelijk afval op een verantwoorde manier te verwerken.
Verder aan bod komen onder andere de ervaring van Duitsland en België en de keuzevrijheid van gemeenten. Twee thema’s die veel gemeenten bezighouden. De ervaringen in het buitenland zouden immers tot voorbeeld kunnen dienen en het tweede thema geeft inzicht in hoeverre gemeenten überhaupt een eigen invulling kunnen geven aan de uitvoering van het Raamakkoord Verpakkingen.
Lees hier het volledige programma.